..YA ALLAH, JIKA AKU JATUH CINTA, CINTAKANLAH AKU PADA SESEORANG YANG MELABUHKAN CINTANYA PADA-MU, AGAR BERTAMBAH KEKUATAN KU UNTUK MENCINTAI-MU..

Monday, February 25, 2008

··¤(`×[¤entri merapu II¤]×´)¤··

Photobucket

Cinta.. Apa tu cinta? Sape dapat jawab erti cinta yang sebenarnya? Huh~ cinta terlalu luas definisinya.. Lain orang lain pengertiannya kan.


Perlu ke cinta? Kenapa kita bercinta kalau kita tahu akhirnya kita yang akan terluka? Kenapa kita bercinta kalau kita sedar akhirnya dia sebenarnya bukan tercipta untuk kita?


Kenapa kita bercinta?


Kenapa?


Lepas bercinta ape?


Kecewa?


Kawen?


Bahagia?


Semuanya belum pasti.. Kalau kecewa pasti ada yang penah mengalaminyakan..


Bila dah frust mula la cakap:


aku sayang dia sorang je


aku tak penah jumpa seseorang macam dia


aku tak boleh lupakan dia. Huwaaaaaaa~


Semua tu dah biasa dengar.. Tapi bila dah dapat pengganti camne? Masih sama ke ape yang dia rasa lepas break off ngan ex dia?


Huh~ pasti tak..


Mesti masa tu akan keluar la kenyataan


baru aku sedar yang dulu tu bukan untuk aku


aku dah lupakan kisah lama, lagipun life must go on kan?


dia yang sekarang ni banyak mengajar aku erti cinta. Hehe~


Itu bagi yang sopan ala ayu-ayu gitu. Kalau yang sebaliknya?


Yang putus cinta~:


Biarlah kalau dia dah tak nak kat aku.. Dia ingat dia dah bagus sangat ke? Blah la!


Lantak dialah nak terlungkup, terlentang, terbalik, tertiarap ke, peduli ape aku!


Benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!! Aku sayang dia, dia buat aku camni. Takpe tunggulah~


Hah~ amik.. Itulah lumrah manusia. Kecewa hanya untuk seketika.


··¤(`×[¤coretan Sunyi Sepi: sorry entri yang agak lain skit daripada kebiasaannya. Rasa tension lak tu pasal entri ni yang naik. Bagi yang terasa Sunyi minta maaf banyak-banyak. Entri ni takde kaitan dengan sesape mahupun yang masih hidup atau yang telah pergi. Sekadar meluahkan apa yang dirasa ¤]×´)¤··

3 comments:

Jie said...

walaupun hampir 17thn berkahwin, kakjie rasa kami masih lagi bercinta..masih sms noty2..masih coling2...masih gurau..masih usik2...masih lagi bergossip ttg kawan2.. ha ha ha


Selamat bercinta!

··¤(`×[¤Sunyi Sepi¤]×´)¤·· said...

wahhhhh.. tahniah kakjie.. best2.. sunyi doakan semoga senantiasa mekar n mewangi hendaknya ya.. hep hep.. dak cik tak leh ckp notty.. =P

chii said...

jelesnya ngan kak jie..sgt romantis seh dorang ni...hurm..