..YA ALLAH, JIKA AKU JATUH CINTA, CINTAKANLAH AKU PADA SESEORANG YANG MELABUHKAN CINTANYA PADA-MU, AGAR BERTAMBAH KEKUATAN KU UNTUK MENCINTAI-MU..

Monday, February 18, 2008

··¤(`×[¤cinta itu¤]×´)¤··

Photobucket

Cinta Itu Tidak Memerlukan Sebarang Syarat.. Cinta Itu Adalah Apabila Kita Dilihat ‘Cantik’ Dimata Org Yg Menyintai Kita Ketika Org Lain Tidak Tahu Di Mana Letaknya Keistimewaan Kita..

Cinta Itu Juga Adalah Suatu Keinginan Untuk Melihat Org Yg Kita Cintai Itu Bahagia Dan Gembira Walaupun Dia Sendiri Tidak Menyedari Akan Kewujudan Kita.. Adakalanya Kita Begitu Mencari Cinta Yg Jauh Sehingga Terlupa Akan Cinta Yg Sebenarnya Selama Ini Ada Dihadapan Kita.. Memberikan Segala Sokongan.. Mengambil Berat Akan Hal Kita.. Tapi Sudah Menjadi Adat Manusia…Yg Jauh Asyik Teringat.. Yg Ada Di Depan Mata Langsung Tak Terpikat..

Cinta Itu Tidak Menuntut Kita Menjadi Org Lain.. Tetapi Menjadi Diri Sendiri.. Cinta Yg Suci Tidak Menuntut Perubahan Atau Pengorbanan Yg Besar Demi Org Yg Kita Kasihi.. Jika Dia Tidak Dapat Melihat ‘Kecantikan’ Dan Keistimewaan Dalam Diri Kita.. Nyatalah Org Itu Bukan Ditakdirkan Untuk Kita..

2 comments:

Apachai Hopachai said...

cinta itu LUST~

··¤(`×[¤Sunyi Sepi¤]×´)¤·· said...

salam apachai.. bergantung pada seseorang itu sepertia apa dia menilai dan mendefinisikan cinta.. cinta itu universal maksud dan definisi nya.. =)